Miksi omavalvonta kannattaa suorittaa digitaalisesti?

Julkaisija eSmiley asiantuntijat ruokaturvallisuus / /

Kun valmistat ja myyt ruokaa Suomessa, olet Suomen elintarvikelain omavalvontavaatimusten alainen. Lain tarkoituksen on luoda alalla toimiville ohjeet siitä miten turvallinen elintarvikkeiden käsittely tapahtuu ja siten suojella kuluttajien terveyttä. 

Miksi omavalvonta on tärkeää?

Keittiössä työskentely tuo mukanaan suuren vastuun. Ruoka, jota myydään ja tarjoillaan asiakkaille, tulee olla käsitelty oikealla tavalla. Puute keittiön hygieniassa voi johtaa vakaviin seurauksiin ja vaikuttaa moneen ihmiseen. Omavalvonta on otettu käyttöön sen varmistamiseksi, että tuotettu ruoka on turvallista. Suorittamalla omavalvontaa voit varmistaa, että ruoka on varmasti turvallista asiakkaillesi.

 

Kun valmistat ruokaa suurelle määrälle ihmisiä, olet vastuussa: 

- päivittäisestä omavalvonnasta

- hyvästä keittiöhygieniasta

- hyvästä henkilökohtaisesta hygieniasta

Omavalvonnalla varmistat, että raaka-aineesi, työrutiinit, keittiöhygienia ja henkilökohtainen hygiena on vaaditulla tasolla pyörittääksesi asianmukaista ja laillista liiketoimintaa.

Kun työskentelet ruoanvalmistuksen parissa, sinun tulee seurata esimerkiksi jääkaapin tai pakastimen lämpötilaa, kuten myös ruoan lämpötilaa lämmitettäessä ja jäähdyttäessäsi sitä. Tarkastus tulee dokumentoida kirjallisesti.

On aina yksittäisen yrityksen vastuulla, että elintarviketurvallisuus ja omavalvonta ovat kunnossa ja että lainsäädäntöä noudatetaan. Omavalvonnan toteutumista seuraa elintarvikevalvoja. Tarkastuksia tehdään yrityksen toiminnasta riippuen useita kertoja vuodessa tai harvemmin. Elintarvikevalvoja tarkastaa omavalvontaan tehtyjä merkintöjä ja mittaustuloksia sekä arvioi niiden perusteella toiminnan laatua ja omavalvonnan riittävyyttä.

Suoritatko omavalvonnan paperilla vai digitaalisesti on valinnaista, kunhan dokumentoit omavalvonnan kirjallisesti. Digitaalisen omavalvonnan suorittamisessa on kuitenkin ilmeisiä etuja.

 

Näin helppoa on suorittaa omavalvonta digitaalisesti eSmileyn avulla 

eSmileyn avulla digitaalinen omavalvonta on vaivatonta. Meillä on useiden vuosien kokemus alalta ja yli 17.000 tuotteitamme käyttävää keittiötä Pohjoismaissa. Omavalvontajärjestelmämme on suunniteltu helppokäyttöiseksi ja käyttäjäystävälliseksi. Kaikki toiminnot voidaan suorittaa muutamalla klikkauksella kaikilla päätelaitteilla. Järjestelmä yksinkertaistaa kiireistä arkea ja vapauttaa aikaa muille asioille. Lisäksi uusien työntekijöiden perehdytys helpottuu, kun järjestelmä opastaa tehtävissä. 

 

Räätälöimme omavalvonnan vastaamaan tarpeitasi

Tarvittava omavalvonta riippuu valmistamastasi ruoasta. Osana palvelua teemme riskianalyysin ja siihen pohjautuvan omavalvontasuunnitelman. 

Rakennamme omavalvontajärjestelmän niin, että se sopii juuri sinun toimialaasi ja tuotantoosi. Varmistamme myös, että se päivitetään aina voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti.

eSmileyn Omavalvontapalvelua käyttävät tuhannet yritykset laajasti koko elintarviketoimialalla: vähittäis- ja tukkumyyntiyritykset, suurkeittiöt, kahvilat, ruokalat, hotellit, ravintolat, teollisuus, catering-yritykset, take away -ravintolat, päivittäistavarakaupat ja monet muut.

 

10 hyvää syytä suorittaa omavalvonta digitaalisesti eSmileyn avulla
  1. Pääset eroon keittiön paperipinoista ja kansioista

  2. Saat selkeän rakenteen omavalvonnalle ja varmistat, että omavalvonta suoritetaan - parempi jäljitettävyys ja kontrolli omavalvontaan, jolloin myös ruokaturvallisuus paranee

  3. Saat päivittäisen tai viikoittaisen tehtävälistan suoritettavista kontrolleista

  4. Voit asettaa tekstiviesti- tai sähköposti-ilmoituksen muistuttamaan toimenpiteiden määräaikojen lähestymisestä

  5. Saat hyviä tuloksia tarkastuskäynneiltä - näytä yhdellä klikkauksella kaikki, mitä tarkastaja haluaa nähdä

  6. Omavalvontasuunnitelmasi ja riskianalyysi on aina ajan tasalla ja lain mukainen

  7. Uusien työntekijöiden perehdytys alalle helpottuu ja manuaalinen työ vähenee

  8. Sinulle vapautuu aikaa muihin tehtäviin, kuten ruoanlaittoon ja asiakkaiden palvelemiseen

  9. Johto saa reaaliaikaisen yleiskuvan suoritetuista kontrolleista kaikissa toimipaikoissa

  10. Voit aina soittaa eSmileyn asiantuntijoille ja saada vastaukset sinua askarruttaviin kysymyksiin

Haluatko nähdä alan johtavan omavalvontajärjestelmän?

Varaa aika demoon